Miksi jokaisella menestyvällä yrityksellä täytyy olla oma YouTube -kanava?

Posted on: March 19, 2018 Posted by: admin Comments: 0

Miksi jokaisella menestyvällä yrityksellä täytyy olla oma YouTube -kanava?

Miksi jokaisella menestyvällä yrityksellä täytyy olla oma YouTube -kanava, ja siellä laadukkaasti tehty video/videoita? Tämä oli loogisin aihe, kun mietin mistä kirjoittaisin ensimmäisessä Fall Production Mediatuotannon blogikirjoituksessa.

Tämä aihe tuli ajankohtaiseksi itselle, kun rakensimme Fall Productionille uusia nettisivuja ja upotimme niihin uusia Showreel-videoita. Mietimme valitsemmeko nyt näyttöalustaksi maailman suurimman vapaan videoalustan YouTuben vai useiden muiden “perinteisten” videotuotantoyhtiöiden enemmän suosiman Vimeo palvelun. Molemmissa on puolensa.

Mielestäni Vimeon suurin etu on sen tarjoama videoiden kuvan ja äänen laatu, ja tämän vuoksi se on suositumpi nimen omaan audiovisio- alan ammattilaisten ja erilaisten artistien ja lyhytelokuvia tuottavien tuottajien keskuudessa. Näin ollen jo oman uskottavuuden vuoksi olisi loogista esittää omat videot Vimeon palvelua käyttäen ja kyllähän meillä Vimeon palvelukin on. Mutta…

Ne jotka ovat eläneet dinosaurusten aikaan, muistavat varmasti miten VHS – kasetit jyräsivät videokasettien “formaattisodan” voittoon, vaikka Betamax ja Video 2000 tarjosivat kehittyneempää tekniikkaa. VHS oli kuitenkin laadukas tuote sekin ja niin se jyräsi edullisemman hintansa ja maailmanlaajuisen valtavan markkinoinnin ansiosta voittoon. Vahvasti näyttää siltä, että Vimeon palvelu jää etuineen ja heikkouksineen pienemmän ryhmän “leikkikentäksi”.

Kun pohdimme uudestaan tuota meidän uskottavuutta niin totesin, että katsomme itse YouTubea, olemme tuottaneet meidän asiakkaille lukemattomia YouTube videoita ja meidän asiakkaat käyttävät YouTubea ja heidän asiakkaansa ovat siellä, niin miksi ihmeessä me käyttäisimme jotain muuta alustaa meidän videoille. Eikö se nimen omaan söisi meidän uskottavuutta videoiden tuottajana.

No miksi tulevaisuudessa menestyvillä yrityksillä täytyy olla oma YouTube -kanava tai vähintään laadukkaasti tehtyjä YouTube / markkinointivideoita kiinteänä osana yritysmarkkinointiaan ja -imagoaan. Vastaus tuli itse asiassa jo edellisessä kappaleessa. ASIAKKAAT ovat YouTubessa ja somessa!

Kaikki tuntevat Googlen ja Google onkin maailman suurin hakukone. No Google sattuu myös omistamaan YouTuben ja YouTube on nykyään jo maailman toiseksi suurin hakukone. Eli puhtaan viihdekäytön lisäksi YouTubesta haetaan erilaisia informaatioita. Etsitään ohjeita, neuvoja, palveluja, katsotaan matkakohde-esittelyjä, tuote-esittelyjä, -vertailuja ja kuinka tuotteet toimivat “oikeassa” elämässä ja niin edelleen.

Myös matkoja, ravintoloita, majoitus- ja harrastuspaikkoja valitessaan asiakkaat katsovat kotonaan tai mobiilisti missä ikinä ovatkaan ennakkoon netistä esittelyvideot ja tekevät näiden perusteella suunnitelmat ja päätökset.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja elävässä kuvassa on vähintään 25 kuvaa sekunnissa. Ei tarvitse olla rakettitieteilijä ymmärtääkseen millä keinolla saa parhaiten esiteltyä tuotteensa tai palvelunsa. Ja tässä kohtaa en tarkoita pelkkää YouTubeen laitettavaa mainosta, vaan omalle kanavalle tehtävää laadukasta videosisältöä tuotteesta tai palvelusta, joka näkyy ja kuuluu niin yrityksen internetsivuilla kuin muissa somekanavissa.

HUOM! Lähes 50% kaikista netin käyttäjistä katsoo tuotteiden tai palveluiden esittelyvideoita ennen kun tekevät hankintapäätöksiä.

YouTube ei ole pelkästään nuorten “leikkikenttä”, ja vaikka olisikin niin sanotaanhan että nuorissa on tulevaisuus. Heidän kulutustottumuksensa tulee määrittelemään miten ja kuka tulevaisuudessa kauppaa tekee. Jo vuonna 2016 lähes puolet suomalaisista teki ostoksia netissä ja heistä 20% on tehnyt ostoksensa älypuhelimella ja määrä kasvaa koko ajan.

Mobiili-laite on toiminut myös pääsääntöisenä tiedon lähteenä hankintapäätöstä tehdessä. Maailmalla kaikista videosisällöstä puolet katsotaan mobiilisti ja 92% mobiilikäyttäjistä jakaa videon toisille käyttäjille.

Seuraavassa YouTuben ja yleensäkin videomarkkinoinnin melko hätkahdyttäviä lukuja, joita ei voi ohittaa yksikään pieni, suuri, tai edes vain paikallisille tuotteitaan tai palvelujaan tarjoava yritys.

YouTubella on 1,3miljardia käyttäjää, lähes kolmannes kaikista netin käyttäjistä katsoo YouTubea!

On arvioitu, että parin vuoden kuluessa Youtubea katsoo jo yli 3 miljardia henkilöä!

Tällä hetkellä muun muassa kahdeksan kymmenestä 18 – 49 vuotiaasta katsoo YouTubea!

45% ihmisistä katsoo YouTube tai Facebook videoita yli tunnin viikossa!

YouTubesta katsotaan videoita yli 500 miljoonaa tuntia päivässä!

Videot kattavat 74% kaikesta internetissä liikkuvasta sisällöstä!

Videoita ladataan 30:ssä päivässä enemmän internettiin kuin USA:n televisioyhtiöt on tuottanut ohjelmia 30:ssä vuodessa.

52% maailman markkinointiammattialisista on sitä mieltä että videomarkkinoinnilla on paras hyötykustannussuhde.

73% BtoB markkinoijista oli sitä mieltä että videoilla on positiivinen vaikutus markkinoinnin kustannusten hyötysuhteeseen.

69% älypuhelinten käyttäjistä pitää videota parhaana ratkaisuna tutustua tuotteeseen tai palveluun.

90% Twitter käyttäjistä katsoo videon mobiililaitteesta.

92% Mobiililaitteesta videon katsovat jakavat sen kavereilleen.

Facebook -video saavuttaa 135% paremman “tavoitettavuuden” kuin pelkkä facebook -kuva.

En tarkoita, että YouTube olisi ainoa sosiaalinen media, joka menestyvällä yrityksellä täytyy olla hallussa, mutta se luo hyvän pohjan kaikelle online -markkinoinnille ja video on paras online -markkinoinnin väline. Ja online -markkinointi on tehoikkain markkinointikanava.

Nykypäivänä ammattilaisten tekemä video ei välttämättä ole sen arvokkaampi investointi kuin perinteinen paikallislehteen laitettu kertamainos. Videossa on vaan se hyvä puoli, että sen voi jakaa useaan paikkaan ja sen levikki on huomattavasti suurempi kuin minkään printtimedian, lisäksi video jää elämään ja sen näkyvyys vaan kasvaa koko ajan.

Tässä nyt oli muutamia perusteluja otsikossa asettamalleni väittämälle, että jokaisella menestyvällä yrityksellä täytyy olla oma YouTube -kanava. Mikäli sinun yritykselläsi ei vielä ole, niin ota meihin yhteyttä niin hoidetaan asia kuntoon. Me toteutamme YouTube -kanavan perustamisen ja ammattilaisten tekemän videosisällön avaimet käteen periaatteella.

PS. YouTube ei ole maksanut minulle tai Fall Productionille euroakaan tämän kirjoituksen kirjoittamisesta.

Teksti: Raul Fall

Linkit lähteisiin.

WordStream

Fortunelords

PostNord

Leave a Reply: